Mannschaft

Започнал своята кариера на велосипедист като шосеен състезател в бившия Съветски съюз, където посещава специализирано спортно училище, Драгомир Кузов комплектова първия велосипед DRAG в малка работилница в София през 1998. Започва серийно производство на велосипеди с тази марка през 2000 г. С ентусиазъм по отношение на всички стилове в колоезденето, той е движещата сила зад инициативите за популяризиране и повишаване сигурността на велосипедистите в България сред всички възрастови групи, като отбелязването в София на Деня без автомобили 22 септември, събитието "Улици за хората", и цял календар от велосипедни състезания. Драгомир Кузов е съосновател на Българската асоциация на производителите на велосипеди, член на Консултативната комисия за велосипедни алеи в Софийската община и участник в борда на Българската Електромобилна Асоциация.

Активен велосипедист до днес, Драгомир Кузов може да бъде видян на колелото си през повечето уикенди с изключение на месеците от януари до март, когато прекарва цялото си свободно време на ски-пистите.

Основател и Изпълнителен директор

Драгомир Кузов

Човекът, отговорен за перфектният вид и луксозното усещане на всички наши велосипеди - Цветелин, беше на крачка от опасността да потъне в света на автомобилния дизайн, след спечелването на първо място в конкурса на Brabus за дизайн на автомобилни джанти. От присъединяването му към компанията през 2009 г., дипломираният инженерен дизайнер е създал визията на над 70 велосипеда, обединявайки вида на производствената линия на компанията не само при велосипедите, но и при велосипедните облекла, екипите на състезателния отбор Dragomir racing team, защитната екипировка с марката Dragomir...

Цветелин Любенов

Главен Дизайнер

Експертното познание на Спиро за велосипедните компоненти, в комбинация с ежедневната му комуникация с велосипедисти от всички сфери, го поставя в изключителната позиция на съветник на DRAG дизайнерите на печелившите формули. Истински извор на информация за всички неща, свързани с велосипеди, Спиро се чувства еднакво добре в сервизната зона, където поправя велосипедите на хората и научава за истинските проблеми и решения в живота, както и в самия магазин, където съветва нашите клиенти да направят своя най-добър избор.

Когато не е на работа, Спиро е навън със своя верен DRAG Grand Canyon, идеален за придвижване дори и в снежните условия на българската зима.

Техническа поддръжка

Веселин Стоилов "Спиро"

С желание за екстремно спускане през 2002 г., Любо става част от DRAG. Велосипедите са начинът му на живот - придвижва се ежедневно до работа с колело, където денят му е ангажиран със сервиз и сглобяване, а по време на сезона е активен участник във вело състезания.

Любимият му велосипед е DRAG Kink, затова и притежава именно такъв модел. Силно мотивиран, Любо се стреми към съвършенство, за да се получи най-добрия сервиз на велосипеди. Към настоящия момент е активен състезател в категория планинско спускане, ветерани.

Ежегодно взима участия в състезанията и след всяко си тръгва с изключително добро класиране.

Механик и състезател

Любо Тодоров